Naše cveće...

Kao manji porodični rasadnik sa proizvodnjom u zaštićenom prostoru počeli smo 2001.godine, sada godišnje proizvodimo do 100.000 biljaka. Štićen prostor je izrađen od najkvalitetnijih materijala – „GE“ Leksan polikarbonantnih ploča, sa svom potrebnom infrastrukturom.
Cenovnik našeg cveća...


MAILING LIST

Upišite se na našu mailing listu i mi ćemo Vas redovno obaveštavati o novostima u našem gazdinstvu, i svim važnim događajima vezanim za svet cveća.
posetite naš profil
http://facebook.com/rasadnik.cveca.uzici 
Baštensko cveće i perene
+ Kliknite na sliku za detalje o cvetu koji Vas interesuje...
 
 
 Zapisi 1-10 od ukupno 11 zapisa.  Strana - 1 2

Ageratum
Ageratum

Bogato cveta od maja do kraja leta. Niske sorte od 2o cm. cvetaju plavim, ljubičastim i belim cvetovima. Ageratumu prija sunčano stanište i rodno dobro ocedno tlo, zato je pogodan za baštansku i parkovsku sadnju.
 
 
Alisum - kameni cvet
Alyssum

Biljka osunčanih staništa, niskoga rasta do 10 cm, veoma ranog cvetanja (belih, purpurnih i pastelnih tonova). Karakteriše je prijatan miris meda.
 
 
Begonija - jabučica
Begonia semperflorens

Baštanska begonija, listovi su srcastog oblika i kod zelenih i kod bronzanih vrsta dok su cvetovi beli, roze ili crveni. Visina biljke pri otvorenoj sadnji je oko 3o cm., loptastog oblika, tolerantna na letnje vrućine.
 
 
Gazanija
Gazania

Biljku karakterisu izuzetno krupni cvetovi jakih boja koji su do kasno uveče otvoreni, rast (15 -2o cm) i srebrno sivi listovi kontrast su cvetovima narandžaste, bele, žute i crvene boje.
 
 
Iberis
Iberis

Popularna zimzelena perena koja obrazuje mnoštvo belih cvetova. Formira kompaktne cvetne tepihe. Voli sunce, visine je 10-15cm. Cveta u periodu V-VI meseca.
 
 
Kadifica
Tagetes

Cvetovi su poludupli ili dupli jarkih boja. Snažnog rasta sa odličnim granjanjem otporna na nepovoljne vremenske uslove.
 
 
Koprivica
Koleust

Idealna lisnodekorativna vrsta pogodna za aranžiranje. Celo leto zadržava formu, kontrasnu boju i oblik listova što je čini jedinstvenom.
 
 
Petrovac
Argyranthernum

Visoko vredna i dekorativna vrsta ,ranocvetna i bogatocvetna sa duplim , poluduplim i prostim cvetovima ,dobrog grananja ,loptastog oblika za proizvodnju krupnih biljaka .Biljka osunčanih polozaja.
 
 
Salvija
Salvia

Dekorativna baštanska vrsta. Cvetovi u vidu gustih cvasti, cveta u 5 boja, najveći efekat postiže crvena salvija.
 
 
Tamjan loza
Plectranthus

Strukturna vrsta, viseća porast, listovi su maljavi, zeleno – krem beli, karakterističnog mirisa, neupadljivi sitni cvetovi.